Tento recept bych si rovněž ráda uchovala...
Na velké pánvi rozpálit olej, vhodit nadrobno nakrájenou jarní cibulku, maličko osmahnout, přihodit na malé kousky nakrájené kuřecí prso. Trochu opéct, zasypat kořením garam masala (i kari by šlo) a navrh trochu kurkumy, promíchat, přidat cca 4-5 brambor nakrájených na menší kostky, menší květák rozebraný na růžičky a dle chuti (mraženého) hrášku. Promíchat, trochu opéct, podlít a nechat pod pokličkou dusit. Mírně podlévat (celkem tak 1 hrnek), dokud všechno pěkně nezměkne. Stáhnout pánev na 2, nechat jen mírně prohřívat a po troškách vlévat vodu a stále promíchávat. Změklé brambory trochu rozbřednou a krásně zahustí omáčku. (Cca další hrnek)
Pro vylepšení barvy i chuti lze přidat trochu rajského protlaku (v nouzi i lepšího hustého kečupu).
Skvělé s rýží, moc dobré i s tortillou.
Květák na kari
Ingredience v podstatě stejné, místo garam masaly použít kari (jemně) a dobarvit kurkumou, základ stejný, jen nenechat rozvařit na omáčku, ale stáhnout v době, kdy je všechno tzv. na skus. Prohřát s kokosovým mlékem (zafunguje i smetana na vaření, resp. ke šlehání) a nechat pod pokličkou dojít.
Super jako hlavní jídlo bez přílohy (pak je toho potřeba opravdu hodně) nebo s rýží.
K obojímu se moc dobře hodí zeleninový salát ze všeho, co je v lednici + smetanový jogurt (s trochou oliv. oleje, solí, pepřem, cibulkou a/nebo bazalkou)