Nejlepší segedín

21. duben 2013 | 13.52 |
blog › 
Od plotny › 
Nejlepší segedín

Dneska se mi povedl tak luxusní segedín, že si musím napsat přesný postup. Už ho chci navždy jíst jen takhle strašně dobrej!

Rozpálit olej, nadrobno nakrájenou cibulku na něj. S prvníma nahnědlýma kostičkama cibulky vhodit na malé kousky nakrájené (víceméně) jen libové maso (vepřová kýta). Nechat zatáhnout a bez podlévání dusit, až se vysmahne šťáva. Osolit, přidat mletý kmín a spoustu červené papriky, malinko opéct, trochu podlít. Pod pokličkou dusit, občas malinko podlévat (nejlépe vývarem), až do změknutí masa. Neuspěchat!!

Vymačkat šťávu z kysaného zelí (zn. Seeburger Bio z Billy je senzační!!), překrájet, přihodit k masu, podle potřeby podlít. Dusit pomalu a dlouho, občas po troškách podlévat, dávkovat postupně šťávu ze zelí (ne všechnu, tak půl hrnku asi). Na závěr zahustit troškou Naturamylu rozmíchaného v necelém půlhrnku mléka a přidat lžíci zakysané smetany.

V nouzi jíst i s bramborovou kaší od včerejška, ta kombinace je divná a hrozně dobrá.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Nejlepší segedín ovesná vločka 21. 04. 2013 - 18:00