... zaručený recept
Rozhodněte se, že dnes večer uvaříte nějakou velikou dobrotu na večeři a zítřejší oběd. Pro milovníky přesných postupů doporučuji držet se plněných paprik s rajskou omáčkou a domácím knedlíčkem.
Zrušte podvečerní procházku a zamiřte rovnou k domovu. Cestou, jen s malou oklikou, se stavte v nové masně s báječnými bio masíčky. Od dívky, která vypadá o deset let mladší než vy si nechte poradit, kolik mletého masa je třeba do cca pěti tenkých bílých paprik. Odneste si asi trojnásnobné množství, než jste očekávali.
Cestou z masny sveďte v duchu lítý boj, jestli jít nakoupit do Billy nebo do Kauflandu. Zvolte Billu, je blíž.
V Bille kupte hyperdrahá vejce, protože levnější jsou jen polská a ty rozhodně nechcete. Hodnou chvíli hledejte droždí. Vezměte také polohrubou mouku (nevíte-li, jestli se knedlíky dělají z hrubé nebo hladké, je polohrubá dobrý kompromis), čínský česnek (protože český prodávají jen v hypervelkém balení, které by vám vystačilo na půl roku) a křupavé rohlíčky s mákem. Zapomeňte koupit toaletní papír.
Vyndejte doma ze schránky nový leták Kauflandu. Po vybalení tašek si chvilku odpočiňte a prohlédněte si leták. Zjištěte, že mají v akci česká podestýlková vejce, mouku a toaletní papír.
Pusťte se do přípravy večeře. Nakrájejte si dvě cibule. Netřeba ji předem spařit, klidně si během krájení můžete odskočit omýt třikrát obličej studenou vodou. Smíchejte v dostatečně malé míse všechny ingredience s masem a chvíli se podivujte nad množstvím, které by hravě zasytilo šestičlennou rodinu se čtyřmi syny v pubertě. Nacpěte zlomek masa do paprik a ze zbytku vytvořte mnoho koulí. Vše vložte do elektrické pečící pánve. Po třetím přeskládání se vám vše dovnitř hravě vejde. Trochu opečte a zalijte spoustou pasírovaných rajčat a podlijte vodou. Vařte a nechte intenzivně probublávat, aby omáčka zacákala čerstvě umyté kachličky a ledničku.
Umyjte nádobí a houbičku, kterou jste omývali věci od syrového masa vyhoďte. Vezměte si novou.
Najděte si recept na houskové knedlíky vařené v hrnečku. Při přípravě odbíhejte stále přes pokoj k počítači. Dočtěte se, že místo droždí potřebujete kypřící prášek do pečiva. Otevřete sáček polohrubé mouky a zjistěte, že uvnitř je spíš hladká. Nevšímejte si toho a postupujte dál podle receptu vedle v pokoji. Umíchejte těsto a vytáhněte si z nejvyšší police největší hrnec. Dno vystelte čistou utěrkou a zalijte vodou. Použijte tu nejnovější utěrku vypranou s velkou dávkou aviváže, voda bude hezky vonět po modrém Lenoru. Vymažte hrnečky, naplňte je těstem a dejte vařit.
Umyjte nádobí a houbičku, kterou jste omývali věci od kynutého těsta vyhoďte. Vezměte si novou.
Dloubejte průběžně do knedlíků a zjišťujte, jestli stále lepí. Pak si zoufale a naprosto hladoví ohřejte zbytek od oběda. Až dojíte, knedlíky budou hotové. Při vyndávání hrnečků z hrnce si spalte prsty a při ochutnávání knedlíků si opařte jazyk.
Počkejte, až domů přijde někdo, kdo ještě nevečeřel a naservírujte mu čerstvě uvařené jídlo. Vy si počkejte do zítřka.
Dobrou chuť!
RE: Kterak si zpestřit podvečer | hospodynka | 08. 02. 2013 - 08:37 |
RE: Kterak si zpestřit podvečer | krvavý koleno | 08. 02. 2013 - 09:04 |
RE: Kterak si zpestřit podvečer | eithne | 08. 02. 2013 - 09:10 |
RE: Kterak si zpestřit podvečer | lenka* | 09. 02. 2013 - 13:42 |
RE: Kterak si zpestřit podvečer | ovesná vločka | 15. 02. 2013 - 17:35 |
RE: Kterak si zpestřit podvečer | aknezob | 28. 02. 2013 - 19:26 |
RE: Kterak si zpestřit podvečer | hanka z mikroušů | 23. 04. 2013 - 21:06 |
![]() |
et | 24. 04. 2013 - 11:58 |