marta: onehda jsem delala s cuketou tohle:
http://www.justputzing.com/2011/07/zucchini-cakes.html
a bylo to dobry, misto tech adobo spices, co pisou jsem dala oregano.
terda: Právě jsi někdy u nás na jihu a já jsem po dlouhatáááánské době zavítala i sem...
skvělá je plněná cuketa bulgurem (to celé zapečené) s parmazánem :) dobrou chuť do Zelené!
editt: Já jsem (jakožto student) došla jen k těstovinám a salátům všeho druhu, občas i s kuřecím masem :D ...teď už nestuduju, a dál jsem moc nepokročila. Sem tam si třeba troufnu na nějakej ten biftek, a začaly mě bavit nepečený dorty (sladký i slaný). Takže to, co se dá udělat na pánvi případně v hrnci (vejce, brambory :D ) toho se nebojím, děsí mě ale omáčky, polívky a trouba :D
Takže jsem NEkuchařka, ale pár zeleninovejch tipů přidám (recepty ale nemám, to už si musíš dohledat sama:D ) - moje máma dělá skvělou CUKETOVOU PIZZU (s cherry rajčátky, a navrchu zapečený se sýrem...po tom se můžu utlouct :D ), pak mě napadají KVĚTÁKOVÝ nebo BROKOLICOVÝ PLACIČKY; skvělá je bílá krémová KVĚTÁKOVÁ POLÍVKA ... no a někteří lidi dělají cuketu na řízek (normálně do trojobalu) - ale to já nejim.
et: Cuketová pizza mě napadla už včera, že by mohla být moc dobrá. Po placičkách se doma můžem utlouct, ale je s tím takovýho matlání :)
---
et.pise.cz
tlapka: Kuchařky jsou super, ale radši bych brala tu nepřehlednou než tu s vemínkem a žlázami. :D
Já vařit teprve začínám, umím spolehlivě asi jen pět jídel. Ale teď po matuře budu tři měsíce doma, tak mám spoustu času, než dojde na menzu. :)
Se zeleninou bohužel neporadím, já jsem spíš masožravec. Ale do takové tortilly se dá nacpat všechno. Nebo možná zapéct do palačinek? *nevi*
lulu*: Ahoj,
Nejlepší je kuchařka od Vrabce, přehledná a výborný rejstřík.
Taky se pochlubim : umím uvařit snad všechno od lassagní(nevim jak se to píše) po třeba uzené knedlíky, nebo kachny s domácími houskovými knedlíky
Cuketa nebo lilky jsou dobré obalované jako řízky s bramborama. A nebo skus Musaku z lilků , tadyto je dobrý recept : http://www.albert.cz/radce-zakaznika/recepty/musaka-1.html - a nemusíš tam dávat parmezán stací obyčejný sýr .
A jako dezerty je hooodne jednoduché a výborné udělat Tiramissu a navíc se při tom skoro nic neušpiní. Jestli na ni chceš recept tak napis mail. :)
slunickkoo@seznam.cz
jarmik: ad psaní poznámek: To jsme si říkali kolikrát, že si fakt musíme sepsat jídla, co nám chutnala, protože pak leckdy nevíme, co bychom si vařili. Včetně úplných jednoduchostí, ale aby na to pak člověk kouknul a vybral.
cífka: Já se učila vařit a už jsem byla těhotná a následně kojící, takže u nás je to dost mdlochutné, zeleninu ani nesolím. U nás hlavně těstoviny, kuskus, rýže a vždy jiné varianty zeleninové směsi, co děti moc nejí a já kila. Z masa občas nudličky nebo pečené kuře. Ale co si tak vzpomenu z vyššího levelu, jáhlové knedlíčky se sýrem, pohanková sekaná, rybí pohádka v bešamelu (dá se vygůglit), lasagne, plněné papriky, špenát v listovém těstě, hrášková polévka s knedlíčky (Budulínková), vlastní vynález - těstoviny s jahodama a zakysanou smetanou.
greta: u nás doma jedou plněný lilky, jedí to i výhradní masožravci, lilky se vykuchaj, dužina podusí trochu na cibulce s houbama, možný přidat slaninu, ale není nutný, okořeníš, čím chceš, namíchaj se do toho housky namočený v mlíce a vejci, nacpe se to zpátky do vydlabaný slupky a celý se to zapeče v troubě. a pak mě ještě napadaj špenátový karbanátky, což je dobrý, ale pracný