Článek Koláčky, kvůli kterým jsem zase prošvihla rytíře

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Koláčky, kvůli kterým jsem zase prošvihla rytíře

15. 01. 2010 - 22:48

muminek: Ty teda ale jsou. Radši sem už žádný fotky nedávej, vybafly na mě, krásně naducaný a ještě takhle zasněžený cukrem, nemůžu se na to ani dívat, jak vypadaj dobře

---
muminek.pise.cz

15. 01. 2010 - 22:51

et: A ta chuť...

---
et.pise.cz

15. 01. 2010 - 22:58

muminek: Tonifé, tonifé, tonifé! Jdu si namazat chleba, abys věděla

---
muminek.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:02

et: Já si jdu ukrojit ještě kousek frgálku, abys věděl

---
et.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:07

muminek: Už néééé, prosím, néééé. Ale jinak dobrou chuť

---
muminek.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:07

et: Ale jestli tě to trochu utěší, tak mě po tom teplém kynutém těstě hrozně pálí žáha. Další frgálek fakt nebude, leda tak k snídani, jestli zbyde

---
et.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:14

muminek: Na žáhu je dobrá šťáva z nastrouhané syrové brambory, přecedit přes utěrku a vypít. Ale jako frgálek to nechutná ani trochu

---
muminek.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:17

et: Ale fuj, to snad radši budu ještě hodinu kašlat a trpět, ono to pak přejde

---
et.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:19

muminek: V tom je asi to kouzlo brambory, že tě to radši rychle přejde

---
muminek.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:10

eithne: Od doby, co se v prosinci doma vysráží vánoční cukroví, mě záhadně opouští chuť na sladké, obvykle do doby, než někdo dojí poslední kousek.
Cukroví máme ještě půl bedny, nějaké buchty mě nemůžou rozházet

Vypadají moc krásně!

---
eithne.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:11

et: Nám právě leží na tácku v obýváku úplně poslední ořechové kolečko, proto ta touha péct něco dalšího

---
et.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:20

muminek: Mě teda tahle "buchta", jak říkáš, docela vyvedla z rovnováhy Cukroví už je dávno pryč.

---
muminek.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:22

et: Protože jsme ti ho všecko sežrali Ehmm, teda, snědli.

---
et.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:27

muminek: Nechtěl jsem to psát, ale když jsi to sama řekla Příště bude něco z remosky

---
muminek.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:32

et: Zapečený čajový sáčky?

---
et.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:39

muminek: Ale fuj. Ty už jsi jak já Co je vlastně frgálek? Ale už podle toho, jak to zní, to musí být něco móc dobrého.

---
muminek.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:49

et: Frgály jsou takové ty velké kulaté valašské koláče přes celý talíř, obyčejně s několika náplněmi. Mák, tvaroh, povidla... Mně se nechtělo dělat povidlové a tvarohové kruhy, tak jsem měla jen tvaroh a povidla jsme si namazali navrch už upečeného koláče

---
et.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:58

muminek: Uff, ještě že jsi ten nevyfotila, to by mě asi zabilo Jinak už se poroučím, bylo toho na mě dneska prostě moc, kynuté koláčky, tvaroh, povidla, frgál, kdo má to sladké mučení vydržet. Dobrou noc

---
muminek.pise.cz

15. 01. 2010 - 23:59

et: Já musím jít zaspat to pálení žáhy, už je to nesnesitelné. Že jsem to jedla.

---
et.pise.cz

16. 01. 2010 - 00:00

muminek: I kdybych věděl, že mě čeká pořádná žáha, stejně bych to jedl

---
muminek.pise.cz

16. 01. 2010 - 11:40

pája: Vypadají dobře, ale když se to srovná s tím výletem na Kokořín. My ještě trochu vylepšujeme, že pod drobenku dáme povidla, ale jinak se ti to povidlo. Ještě k těm frgálům, jaké kruhy? Myslíš soustředné ve smyslu tvarohový střed, potom povidla atd.? Kde takhle ničí valašský frgál?

---
www.riedlova.blogspot.com

16. 01. 2010 - 14:22

et: Myslím přesně ty kruhy. V Praze se pod tímhle názvem prodávají, netušila jsem, že se na Valašsku zdobí jinak. Jak teda vypadají ty pravé?

---
et.pise.cz

16. 01. 2010 - 16:17

hospodynka: Zcela nezištně prohledávám archív fotek a hledám fotky frgálů

---
hospodynka.pise.cz